Formální náležitosti námitek

06.09.2012 23:52

 

Nezapomeňte uvést své jméno, datum narození a adresu, uveďte i své vlastnické právo, jednoznačně napište, čeho se vaše podání týká – jakého řízení. V podání vysloveně uveďte, že vznášíte námitky, odvolejte se na svá práva na nerušené užívání nemovitosti a na příznivé životní prostředí. Postupně zveřejníme další vzory, můžete ale také vyžít možnosti konzultace s Kristýnou Kosovou a jejím prostřednictvím i s odborníky na územní řízení.

 

Vaše námitky mohou mít přibližně takovou podobu:

 

 

Stavební úřad

Městský úřad

Masarykovo náměstí 128

756 61 Rožnov pod Radhoštěm

 

Věc: Územní řízení umístění stavby Obchodní dům Kaufland Meziříčská ulice, č. j. XY

 

Na úřední desce jsem zjistila zahájení územního řízení ve věci Kaufland.  Jako majitelka nemovitosti č. p. 20 v k. ú. Rožnov pod Radhoštěm v zákonné lhůtě vznáším tyto námitky:

 

Ve věci stanovení okruhu účastníků řízení se odvolávám na nález Ústavního soudu publikovaný pod č. 96/2000 Sb., který definuje pojem sousedství. Svou účast na řízení dále zdůvodňuji zásahem do svého zákonného práva na nerušené užívání nemovitosti. Stavba a následný provoz obchodního domu prokazatelně zvýší dopravní zátěž v lokalitě, vyšší dopravní intenzity budou mít za následek zvýšenou prašnost a hlučnost. Tento fakt také zasahuje do mého práva na příznivé životní prostředí, neboť oblast je již od roku  2003 (vyhlášeno 2005) zařazena mezi oblasti se zhoršenou kvalitou ovzduší...  

Právě reemitace prachových částic PM10 způsobená převážně dopravou je důvodem k zařazení města Rožnov pod Radhoštěm mezi oblasti se zhoršenou kvalitou ovzduší, podle dostupných údajů patří oblast Jižního města v blízkosti silnice I/35 již nyní k nejhůře postiženým v rámci města. (viz. přílohy)

Negativní dopady polétavých částic prachu na lidské zdraví jsou dobře známy, negativní dopad má také zvýšená hlučnost... 

Upozorňuji také na nevyřešenou sitaci ohledně bezpečnosti chodců v lokalitě...

Z těchto důvodů je v lokalitě záměr předpokládající takovou dopravní obslužnost nevyhovující.

V Rožnově pod Radhoštěm dne ....

 

Jana Neznámá

narozena 6. 7. 1980

Meziříčská 20

756 61 Rožnov pod Radhoštěm